Terug

Het is niet evident om schoenen in de juiste maat te kopen, wanneer je online shopt. Wij helpen je om schoentjes te vinden die perfect passen. Lees verder om te weten hoe.

Uitgelicht

Om te weten welke schoenen jouw kind passen, moeten we eerst weten hoe groot zijn of haat voetje is. Om de voeten op de juiste manier te meten, ga je zo te werk.

Laat je kind met blote voeten (voor sandalen) of in nauw aansluitende sokken recht en op beide voeten steunend op een blad papier staan. Trek de omtrek van beide voeten met een potlood of een viltstift en meet de afstand tussen de hiel en de langste teen. Beide voeten dienen gemeten te worden, want bij de meeste mensen is één voet iets groter dan de andere. Neem vervolgens de lengte van de grootste voet in en voeg daar nog 12 mm bij.

Kijk dan in ons tabel welke maat van de schoen met het verkregen cijfer overeenstemt. Rond de verkregen lengte telkens naar boven af.

Bv.: het voetje van je kind meet 11 cm. Als eerste stap voeg je 12 mm bij de oorspronkelijke 11 cm. Zo krijg je een lengte van 12,2 mm. Als tweede stap kijk je naar de onderstaande tabel. Daar vind je enkel de lengte van 12 mm en 12,5 mm. Daarom dien je de lengte van 12,2 mm naar boven af te ronden en krijg je de lengte van 12,5 mm. Als laatste stap kijk je met welke maat de lengte van 12,5 mm overeenstemt. Zo bekom je de maat 20.

Op ons beurt controleren we vóór het verzenden of de binnenmaat van de schoentjes de door u aangegeven lengte heeft en stellen we indien nodig een andere maat voor. Zo bent u zeker dat de bestelde schoentjes niet te groot en niet te klein zijn. Handig, toch?